Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αδρουλάκης, καταλόγισε, μεταξύ άλλων, στην κυβέρνηση «μονομερή ταύτιση με τον σφαγέα Νετανιάχου» από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών και ενημέρωση του σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
«Άλλο η στρατηγική σχέση και άλλο η ανοχή σε μια γενοκτονία. Εμείς θέλουμε άριστους δεσμούς με τον λαό του Ισραήλ. Αλλά δεν ξεχνάμε ότι εκατομμύρια πολίτες του είναι ενάντια στις επιλογές του Νετανιάχου. Μην εμπλέκετε τη χώρα μας σε επικίνδυνα παιχνίδια», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Χαρακτήρισε δε, την σημαντικό βήμα προς την ειρήνευση, την επιστροφή των Ομήρων και των αιχμαλώτων, καθώς και ότι υπάρχει ροή ανθρωπιστικής βοήθεια στη Γάζα, ωστόσο σημείωσε ότι η κατάσταση είναι εύθραυστη.
Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «δεν λειτουργεί το υπουργείο Εξωτερικών. Είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια», προσθέτοντας πως αυτό αποδεικνύεται από μία σειρά γεγονότων.
«Είναι δυνατόν επί ένα μήνα να υπάρχει από τον ευρωπαϊκό οργανισμό άμυνας αναρτημένη μελέτη που μιλάει για τουρκολιβυκό μνημόνιο και να μην το έχει πάρει χαμπάρι κανείς από εσάς, μέχρι να αναδείξει το θέμα ο ευρωβουλευτής μας Γιάννης Μανιάτης; Λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε.
«Όταν δεν είσαι στο τραπέζι, συνήθως είσαι στο μενού» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε, δε, απογοητευτική την παρουσία του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, κάνοντας λόγο για αποτυχία και επικίνδυνο ερασιτεχνισμό, αναφερόμενος στη ματαίωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν.
Επεσήμανε ότι επιθυμούμε διάλογο με αποτελέσματα με την Τουρκία, αλλά δεν γίνεται να απαντάμε στις αναφορές της Άγκυρα για «γαλάζια πατρίδα» μιλώντας για «ήρεμα νερά».
πηγή: ertnews.gr






