Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Διεθνή

Βρετανία: Είχε το Χίθροου αρκετή ενέργεια για να αποφύγει τη διακοπή λειτουργίας;

από Άννα Μαχαίρα
Πριν 3 μήνες
σε Διεθνή, Επικαιρότητα
Βρετανία: Είχε το Χίθροου αρκετή ενέργεια για να αποφύγει τη διακοπή λειτουργίας;
Share on FacebookShare on Twitter

Το αεροδρόμιο Χίθροου είχε αρκετή ενέργεια για να αποφύγει τη διακοπή λειτουργίας του την Παρασκευή, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος του παρόχου ηλεκτροδότησης, National Grid.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι ένας μικρός «πόλεμος» σχετικά με το ποιος φέρει ευθύνες για το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο οδήγησε στην ακύρωση 1.300 πτήσεων και στον εγκλωβισμό περίπου 200.000 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Μπορούσε να μείνει ανοιχτό το Χίθροου;

Ο Τζον Πέτιγκριου, διευθύνων σύμβουλος του National Grid, μιλώντας για πρώτη φορά μετά την πυρκαγιά σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας που προκάλεσε το κλείσιμο του αεροδρομίου, δήλωσε ότι δύο άλλοι υποσταθμοί που εξυπηρετούν την περιοχή λειτουργούσαν και θα μπορούσαν να παρέχουν επαρκή ενέργεια για να το κρατήσουν ανοιχτό.

Το συμβάν έχει επίσης οδηγήσει σε ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια της Βρετανίας και τον εφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια κρίσιμων εθνικών υποδομών.

Ο Τόμας Γόλντμπαϊ, διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου, υποστήριξε το Σάββατο ότι η εκτεταμένη διαταραχή «δεν δημιουργήθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου. Δημιουργήθηκε εκτός του αεροδρομίου και έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», αναφέρει η Telegraph.

Ωστόσο, ο Πέτιγκριου φάνηκε να αντεπιτίθεται την Κυριακή, λέγοντας στους Financial Times: «Δεν υπήρχε έλλειψη δυναμικότητας από τους υποσταθμούς. Κάθε υποσταθμός ξεχωριστά μπορεί να παρέχει αρκετή ενέργεια στο Χίθροου».

Κρίνονται οι αποφάσεις του Χίθροου

Ανώτερες πηγές του κλάδου δήλωσαν ότι οι αεροπορικές εταιρείες ανησυχούσαν ότι το Χίθροου ενήργησε πρόωρα για την ακύρωση των πτήσεων.

Το αεροδρόμιο βυθίστηκε στο χάος τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής μετά την έκρηξη στον ηλεκτρικό υποσταθμό North Hyde.

Η διοίκηση του Χίθροου αναγνώρισε την Παρασκευή ότι η περιοχή εξυπηρετείται από άλλους δύο υποσταθμούς, αλλά ισχυρίστηκε ότι, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αυτοί, η παροχή ρεύματος σε όλους τους αεροσταθμούς έπρεπε να επανασχεδιαστεί.

Όσο συνέβαινε αυτό, το Χίθροου δήλωσε ότι βασίστηκε στην εφεδρική του παροχή, η οποία δεν επαρκούσε για τη λειτουργία ολόκληρου του αεροδρομίου.

Ωστόσο, μιλώντας την Κυριακή, ο Πέτιγκριου δήλωσε: «Δύο υποσταθμοί ήταν πάντα διαθέσιμοι για τις εταιρείες δικτύου διανομής και το Χίθροου για να παίρνουν ρεύμα».

Πρόσθεσε ακόμα, «δεν μπορώ να θυμηθώ έναν μετασχηματιστή να αστοχεί με αυτόν τον τρόπο στα 30 και πλέον χρόνια που εργάζομαι στον [κλάδο]».

Απογοήτευση για το αεροδρόμιο

Ο Γουίλι Γολς, πρώην διευθύνων σύμβουλος της British Airways (BA), ο οποίος τώρα διευθύνει τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών, έναν οργανισμό που εκπροσωπεί τις αεροπορικές εταιρείες, κατηγόρησε το αεροδρόμιο για «ξεκάθαρη αποτυχία σχεδιασμού».

Όπως δήλωσε, «πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που το Χίθροου απογοητεύει τόσο τους ταξιδιώτες όσο και τις αεροπορικές εταιρείες. Και αυτό εγείρει ορισμένα σοβαρά ερωτήματα».

«Πώς γίνεται οι κρίσιμες υποδομές – εθνικής και παγκόσμιας σημασίας – να εξαρτώνται πλήρως από μία μόνο πηγή ενέργειας χωρίς εναλλακτική λύση;»

«Αν αυτό συμβαίνει, όπως φαίνεται, τότε πρόκειται για μια ξεκάθαρη αποτυχία σχεδιασμού από το αεροδρόμιο», τόνισε.

Μια πηγή του κλάδου δήλωσε ότι το αεροδρόμιο εμφανίστηκε απελπισμένο να κρατήσει τους επιβάτες μακριά, παρόλο που η ηλεκτροδότηση και τα κρίσιμα συστήματα σε ορισμένους τερματικούς σταθμούς είχαν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Είπαν ότι, «δεν είναι σαφές γιατί έλαβαν την απόφαση τόσο νωρίς, αντί να δώσουν στον εαυτό τους χώρο να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και να επεξεργαστούν πώς θα κινηθούν κάποιες πτήσεις.

«Αυτό θα σήμαινε ότι χιλιάδες περισσότεροι πελάτες θα μπορούσαν να ταξιδέψουν όπως είχε προγραμματιστεί».

Τα προβλήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη η British Airways

Είναι κατανοητό ότι τα συστήματα αποσκευών, οι αποβάθρες και οι στάσεις των αεροσκαφών ήταν πλήρως λειτουργικά στον τερματικό σταθμό 5, την έδρα της British Airways, λίγο μετά το μεσημέρι, ενώ λειτουργούσαν όλα τα συστήματα ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια, όπως τα φώτα προσγείωσης.

Ωστόσο, η British Airways, η οποία εκτελεί περίπου το 50% των πτήσεων στο Χίθροου, δεν μπόρεσε να επαναλάβει τα δρομολόγια μέχρι το βράδυ, με μόλις οκτώ πτήσεις μεγάλων αποστάσεων να αναχωρούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: in.gr

Προηγ.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τα Πρότυπα, Ωνάσεια, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία από σήμερα

Επόμ.

Επίδομα παιδιού: Χωρίς προπληρωμένη κάρτα η επόμενη πληρωμή – Πότε θα δοθεί η πρώτη δόση

Επόμ.
Επίδομα παιδιού: Χωρίς προπληρωμένη κάρτα η επόμενη πληρωμή – Πότε θα δοθεί η πρώτη δόση

Επίδομα παιδιού: Χωρίς προπληρωμένη κάρτα η επόμενη πληρωμή - Πότε θα δοθεί η πρώτη δόση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 08:00

Ροή ειδήσεων

Μεγάλη φωτιά στην Παλαιά Φώκαια: Καίγονται σπίτια, αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112

Μεγάλη φωτιά στην Παλαιά Φώκαια: Καίγονται σπίτια, αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112

26/06/2025
Κιβωτός του Κόσμου: Μάρτυρας ανέφερε πως δωροδοκήθηκε για να ανακαλέσει

Κιβωτός του Κόσμου: Μάρτυρας ανέφερε πως δωροδοκήθηκε για να ανακαλέσει

26/06/2025
Νέα πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Διυλιστηρίων

Νέα πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Διυλιστηρίων

26/06/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result