Μεγάλη νίκη με σκορ 0-1 για την ΑΕΚ επί της Φιορεντίνα για την 4η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.
Στο ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν πιέζοντας «ψηλά» και με εκφραστή των επιθέσεων τους τον Πήλιο από αριστερά, αλλά τα τελειώματα του ήταν αναιμικά και χρειάστηκαν μεγάλες επεμβάσεις του Στρακόσα σε κεφαλιές των Ντζέκο και Εντούρ, αλλά και η επέμβαση του …VAR για να μην μετρήσει το γκολ του Γκούντμοτυντσον (17′) που ακολούθησε τη δεύτερη μετά από συμμετοχή του εκτεθειμένου (οφσάιντ) Παρίζι.
Kι αφού το σκορ δεν το άνοιξαν οι «βιόλα» το έκανε, στο 35′, η ΑΕΚ με τον Γκατσίνοβιτς μετά από σέντρα του Πινέδα και κεφαλιά-ασίστ του Πήλιου!
Μάλιστα ο αριστερός μπακ έβγαλε στο επόμενο λεπτό σέντρα …ξυράφι για τον Γιόβιτς αλλά η προβολή του (πρώην άσου της Φιορεντίνα) κατέληξε ψηλά!
Η AEK ήλεγχε το ματς παρότι είδε και δεύτερη φορά να καταλήγει η μπάλα στα δίχτυα της χωρίς να μετράει γκολ λόγω οφσάιντ (Ρανιέρι, 56′) μετά από στημένο.
Ο Νίκολιτς έβαλε τον Ζίνι κι εκείνος είχε δοκάρι στο 73′, στο οποίο «απάντησε» ο Ντζέκο με κεφαλιά (77′) ενώ στην επόμενη φάση ο Ντε Χέα με υπερένταση απέτρεψε την λόμπα του Γιόβιτς!
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βανόλι): Ντε Χέα -Πόγκρατσιτς, Κομούτσο, Ρανιέρι (79’ Βίτι)- Νικολούσι (79’ Φατζιόλι), Εντούρ (63΄Κεν), Μαντραγκόρα, Φορτίνι (79’ Φατσίνι), Παρίζι 5,5 (63’ Κουάντιο) – Τζέκο, Γκούντμουνσον.
AEK (Nίκολιτς): Στρακόσα – Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος – Mαρίν, Πινέδα, Περέιρα 5,5 (66’ Μάνταλος) – Γκατσίνοβιτς (81’ Γκρούγιτς), Κοϊτά 5,5 (66’ Zίνι, λ.τρ. 90′ Πένραϊς) – Γιόβιτς
πηγή: athina984.gr







