Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, 2026
  • Ταυτότητα
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Περιοδικό
  • Podcast
  • Web TV
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Περιοδικό
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

«Δεν έχω οξυγόνο» – Χιλιάδες διαδηλωτές για τα Τέμπη σε όλη την Ελλάδα

από Ελίζα Λιμοντζόγλου
Πριν 12 μήνες
σε Top News
«Δεν έχω οξυγόνο» – Χιλιάδες διαδηλωτές για τα Τέμπη σε όλη την Ελλάδα

Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με συνθήματα "Δεν έχω οξυγόνο" και "Κανένα έγκλημα χωρίς τιμωρία", από τον "Σύλλογο Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών", Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που ανάρτησαν οι συγγενείς των θυμάτων, ζητούν την άμεση έρευνα για την έκρηξη του παράνομου χημικού φορτίου και τη φωτιά που έκαψε ζωντανά 30 άτομα, τα οποία είχαν επιζήσει από τη μοιραία σύγκρουση, ενώ αίτημά τους είναι να δοθούν εξηγήσεις από τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα "για το θάψιμο των δικογραφιών για τα Τέμπη στα συρτάρια της Βουλής". (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων για την τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, που ζητούν άμεση έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας και απόδοση Δικαιοσύνης.
Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι η φράση «Δεν έχω οξυγόνο», όπως ακούγεται να λέει ένα από τα θύματα της τραγωδίας σε ηχητικό ντοκουμέντο, που πρόσφατα βγήκε στην δημοσιότητα.

 

Αθήνα – Σύνταγμα

Μαζική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Συντάγματος ζητώντας άμεση έρευνα για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι καθώς και την απόδοση δικαιοσύνης. Λίγο μετά τις 12.00 συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών πραγματοποίησαν ομιλίες σε εξέδρα που είχε στηθεί στο Σύνταγμα φωνάζοντας «όχι στη συγκάλυψη» και ζητώντας να μην μείνει «κανένα έγκλημα χωρίς τιμωρία».

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους Έλληνες σε όποιο σημείο κι αν βρίσκονται για αυτή την συμπαράσταση. Είναι πολύ συγκινητικό, μας δίνει απίστευτη δύναμη, για να μπορέσουν να καταλάβουν ότι είμαστε πάρα πολλοί και η φωνή μας λέει ένα πράγμα: Κανένα έγκλημα δεν θα μείνει χωρίς τιμωρία ποτέ ξανά. Ας γίνει η αρχή από το έγκλημα των Τεμπών, να αποδοθεί δικαιοσύνη όπως ακριβώς πρέπει γιατί αυτό επιθυμεί όλη η κοινωνία. Η μεγαλύτερη ύβρις έχει τελεστεί μπροστά μας και βλέπουμε να περνάει όλο το σχέδιο όπως το έχουν στο μυαλό τους ατιμώρητο. Νομίζουν ότι θα μείνει ατιμώρητο», δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα ενός εκ των θυμάτων και πρόεδρος Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών.

«Όλοι μαζί μπορούμε! Δε γονατίζουμε! Δεν παραιτούμαστε! Κανένα έγκλημα χωρίς τιμωρία. Ανεξάρτητη δικαιοσύνη για όλους. Απαιτούμε: 1. ‘Αμεση έρευνα για την έκρηξη του παράνομου χημικού φορτίου και τη φωτιά που έκαψε ζωντανούς τους αγαπημένους μας. Θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι μέσα στα βαγόνια-δολοφόνους. 2. Εξηγήσεις Τασούλα πριν την ορκωμοσία του στο ανώτατο αξίωμα για το θάψιμο των δικογραφιών στα Τέμπη στα συρτάρια της Βουλής», ανέφερε ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών στο κάλεσμά του για τη σημερινή κινητοποίηση.

Επεισόδια στο Σύνταγμα και στα Προπύλαια

Λίγο μετά τις 14.00 επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως όταν, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ομάδες ατόμων έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η ομάδα των αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε στην οδό Κολοκοτρώνη όπου έσπασαν μάρμαρα και τα πέταξαν στους αστυνομικούς. Tα επεισόδια συνεχίστηκαν στα Προπύλαια όπου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων. Μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος τραυματίστηκε στο κεφάλι ύστερα από ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης στο ύψος της πλατείας Κοραή και των Προπυλαίων. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

 

Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στη διαμαρτυρία που πραγματοποιείται στην πλατεία Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ένταση σημειώθηκε κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Ατομα που συμμετείχαν στην πορεία για τα Τέμπη αποσπάστηκαν και επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, στην συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Μαργαροπούλου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Νέα ένταση προκλήθηκε και μετά την ολοκλήρωση της πορείας που έγινε στη Θεσσαλονίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη. Άγνωστοι αναποδογύρισαν και πυρπόλησαν κάδους στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Ιασωνίδου. Νωρίτερα, υπήρξε ένταση στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Μαργαροπούλου, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Συνολικά η Αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές.

Πάτρα

Μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην πολυπληθή συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, κομμάτων, φορέων, συλλόγων, συνδικαλιστικών σωματείων, συλλογικοτήτων, φοιτητές, μαθητές και απλοί πολίτες, ενώ η πορεία που ακολούθησε πέρασε έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Πάτρας. Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «αυτό το έγκλημα δεν ξεχνιέται και σήμερα είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί».

Λάρισα

Μαζική  η παρουσία των πολιτών της Λάρισας. Στην συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένη στις 12:00 συμμετέχουν δεκάδες φορείς της πόλης, όπως και σωματεία.

Βόλος

Πολίτες από όλες τις περιοχές του Βόλου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και κατέκλυσαν την παραλία της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Μεταξύ των αιτημάτων, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, ήταν να μην υπάρξει συγκάλυψη στα αίτια που προκάλεσαν τη σιδηροδρομική τραγωδία, ενώ παρουσία είχαν δεκάδες φορείς, σύλλογοι, σωματεία και συλλογικότητες από όλη τη Μαγνησία. Της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας προηγήθηκαν και ακολούθησαν πορείες στο κέντρο του Βόλου.

Ιωάννινα

Πλήθος κόσμου, πολίτες, κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, φοιτητές, μαθητές οικογένειες με παιδιά, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Από την κεντρική πλατεία στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έως την λίμνη. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις άλλες πόλεις της Ηπείρου.

Ηράκλειο

Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων, συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, σύλλογοι και συλλογικότητες, φοιτητές και μαθητές, όπως και απλοί πολίτες, που δήλωσαν ότι «τα θύματα των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστούν» και πως «απαίτηση της κοινωνίας είναι να λάμψει η αλήθεια και να δικαιωθεί η μνήμη τους».

 

Κρατώντας πανό στα χέρια, πολίτες όλων των ηλικιών, εξέφρασαν την στήριξή τους στις οικογένειες των θυμάτων, επισημαίνοντας ότι «δεν θα ανεχθούν τη συγκάλυψη ή οποιαδήποτε προσπάθεια να μην αναδειχθούν όλες οι παράμετροι αυτής της τραγωδίας».

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ελευθερίας, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τους συμμετέχοντες να τηρήσουν για τα θύματα ενός λεπτού σιγή, ήταν ο ειδικός πραγματογνώμονας για θέματα πυρκαγιάς και τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, Βασίλης Κοκοτσάκης, ο οποίος στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, τόνισε πως “καθόλη τη διάρκεια των ερευνών, κάθε φορά που μεγάλωναν οι δυσκολίες, πάντα υπήρχε μια χαραμάδα ελπίδας που μας την έδιναν τα ίδια τα παιδιά” και πώς “η αλήθεια έχει πάντα τρόπο να εμφανίζεται”.

Αμέσως μετά την συγκέντρωση και την ολοκλήρωση των χαιρετισμών, οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, δηλώνοντας όπως τόνισαν, έτοιμοι, να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να συμμετέχουν σε όσες κινητοποιήσεις ακολουθήσουν, προς υποστήριξη όσων έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο τραγικό δυστύχημα.

ΑΘΗΝΑ 984

Προηγ.

Νύχια: Τα χρώματα που θα σας κάνουν να βγάλετε τα γάντια σας

Επόμ.

ΣτΕ: Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικό τον ΝΟΚ

Επόμ.
Δήμος Αλίμου: Τελεσίδικη δικαστική απόφαση ακυρώνει οικοδομική άδεια με χρήση των «μπόνους» του ΝΟΚ

ΣτΕ: Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικό τον ΝΟΚ

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 08:00

Ροή ειδήσεων

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας

13/01/2026
Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες – Να δούμε τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν

Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες – Να δούμε τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν

13/01/2026
Εξαφάνιση Λόρας: Παρουσιάστηκε στην αστυνομία ο άντρας που εμφανίζεται σε βίντεο να συναντά τη 16χρονη

Εξαφάνιση Λόρας: Παρουσιάστηκε στην αστυνομία ο άντρας που εμφανίζεται σε βίντεο να συναντά τη 16χρονη

13/01/2026

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ”
Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρίνου Αντύπα, Ηράκλειο Αττικής ΤK 14121
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ
ΑΦΜ: 090084537
Αρ. Μητρώου Επιχερήσεων ΟΤΑ: 64
ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλ.: 210 27 59 200-300 & 210 27 19 969
e-mail: info@94fm.gr
domain name: 94fm.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος: Πρόεδρος ΔΣ Φανή Βελλίδου
Διευθυντής ιστοσελίδας:Γεώργιος Μισιάκας
Διαχειριστής ιστοσελίδας: Γεώργιος Μισιάκας
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Τατάρογλου
Δικαιούχος Domain: ΔΕΡΗΑ
Διαχειριστής Domain: ΔΕΡΗΑ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Ταυτότητα
  • Διαύγεια
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Copyright © 2025 94fm.gr | All Rights Reserved.
Δημοτική Ραδιοφωνία Ηρακλείου Αττικής "Επικοινωνία 94fm"

logo-image

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Διαβάστε περισσότερα

Απόρριψη Ρυθμίσεις cookie
Αποδοχή όλων
Powered by WPLP Compliance Platform
Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιστότοπους για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική. Ο νόμος ορίζει ότι μπορούμε να αποθηκεύσουμε cookies στη συσκευή σας εάν είναι απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία αυτού του ιστότοπου. Για όλους τους άλλους τύπους cookies, χρειαζόμαστε την άδειά σας. Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί διαφορετικούς τύπους cookies. Ορισμένα cookies τοποθετούνται από υπηρεσίες τρίτων που εμφανίζονται στις σελίδες μας.
  • Απαραίτητη
    Always Active
    Τα απαραίτητα cookies βοηθούν να γίνει ένας ιστότοπος εύχρηστος, ενεργοποιώντας βασικές λειτουργίες όπως η πλοήγηση στη σελίδα και η πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές του ιστότοπου. Ο ιστότοπος δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.

  • Εμπορία
    Τα cookies μάρκετινγκ χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση επισκεπτών σε ιστότοπους. Σκοπός είναι να προβάλλονται διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τον μεμονωμένο χρήστη και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για εκδότες και διαφημιστές τρίτων.

  • αναλυτικά
    Τα cookie Analytics βοηθούν τους κατόχους ιστότοπων να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με ιστότοπους συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.

  • Προτίμηση
    Τα cookie προτιμήσεων επιτρέπουν σε έναν ιστότοπο να θυμάται πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο συμπεριφοράς ή εμφάνισης του ιστότοπου, όπως η γλώσσα που προτιμάτε ή η περιοχή στην οποία βρίσκεστε.

  • Αταξινόμητος
    Τα μη ταξινομημένα cookies είναι cookies που είμαστε στη διαδικασία ταξινόμησης, μαζί με τους παρόχους μεμονωμένων cookies.

Powered by WPLP Compliance Platform
Ρυθμίσεις cookie
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Περιοδικό
No Result
View All Result