Τετάρτη, 28 Μαΐου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Αυτοδιοίκηση

Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Υπογραφή αδελφοποίησης με την Νοτιοκορεάτικη πόλη Γιέοτζου

από Δημήτρης Δημακόπουλος
Πριν 3 εβδομάδες
σε Αυτοδιοίκηση
Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Υπογραφή αδελφοποίησης με την Νοτιοκορεάτικη πόλη Γιέοτζου
Share on FacebookShare on Twitter

Την επίσημη αδελφοποίησή του με την Νοτιοκορεάτικη πόλη Γιέοτζου ανακοίνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού. Η διοίκηση της περιοχής των βορείων προαστίων έκανε λόγο για μια στρατηγική πρωτοβουλία που ενισχύει τη διεθνή παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Όπως γνωρίζουν οι δημότες, κάτοικοι, και φίλοι, η πόλη μας έχει την τιμή να φιλοξενεί στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Παπάγου, το Ηρώο των πεσόντων του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Κορέα», τόνισε η δημοτική Αρχή, προσθέτοντας: «H Γιέοτζου είναι επίσης ο τόπος του αντίστοιχου μνημείου που τιμά τους Έλληνες πεσόντες στο έδαφος της Κορέας και αυτό ακριβώς έδωσε το έναυσμα της αδελφοποίησης των δυο περιοχών».

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Δήμο μας, να επιλεγεί ως εταίρος σε μια τόσο ουσιαστική και υψηλού συμβολισμού αδελφοποίηση, η τελετή της οποίας πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου στο Δημαρχείο της Γιέοτζου», υπογράμμισε η δημοτική Αρχή.

Το μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε από τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο με τον ομολόγο του της Γιέοτζου, Lee Chung-woo. Το παρών έδωσαν η αναπληρώτρια επικεφαλής της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σεούλ Νίκη Κουρή, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για αδελφοποιήσεις Μιμή Ρουφογάλη, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Αθανασάκου Μουντάκη & Θανάσης Βαλυράκης και ο αιρετός Γιώργος Αυγερινός.

«Το ταξίδι των μελών του Δήμου μας αποτελεί, όπως απαιτεί η διπλωματική πρακτική, ανταποδοτική επίσκεψη εκείνης που πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία της Yeoju στην πόλη μας, τον Οκτώβριο του 2024», ανέφερε η δημοτική Αρχή, προσθέτοντας: «Η ολιγομελής αποστολή, συνοδεύτηκε από τον βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος είναι μεταξύ άλλων και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Δημοκρατίας της Κορέας.

«Η παρουσία του προσέδωσε στο ταξίδι διακρατικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας πως η συγκεκριμένη συνεργασία υπερβαίνει τα όρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενισχύει τις σχέσεις φιλίας και πολιτιστικής ανταλλαγής ανάμεσα στα δύο κράτη», τόνισε η διοίκηση του Δήμου, συμπληρώνοντας: «Η ελληνική αποστολή έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τα στελέχη του Δήμου Yeoju, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της νέας σχέσης».

Σε μια συμβολική κίνηση, ο Ηλίας Αποστολόπουλος εγκαινίασε τη νέα πεζογέφυρα της ασιατικής πόλης καθώς και την 37η Έκθεση Κεραμικής –μία από τις σημαντικότερες της Κορέας με διεθνή απήχηση. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η αδελφοποίηση των πόλεων δημοσιεύθηκε στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας.

Τα μέλη του Δήμου Παπάγου – Χολαργού επισκέφτηκαν και την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Σεούλ, όπου είχαν προσκληθεί από τον Έλληνα πρέσβη Λουκά Τσώκο και μεταξύ άλλων, ξεναγήθηκαν στο Μνημείο Πολέμου της Ν. Κορέας.

Ο δήμαρχος της περιοχής των βορείων προαστίων ανέφερε σε δήλωσή του: «Με την αδελφοποίηση αυτή, σηματοδοτείται η έναρξη μιας δημιουργικής και ειλικρινούς σχέσης μεταξύ των δύο πόλεων. Ταυτόχρονα, ενισχύουμε και το διεθνές αποτύπωμα της πόλης μας, υπηρετώντας παράλληλα την εθνική στρατηγική για την ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας μέσω των Δήμων. Μέσα από την αμοιβαία συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η τεχνολογία και η βιώσιμη ανάπτυξη, οι δύο Δήμοι θέτουν τα θεμέλια για μία μακρόπνοη και ουσιαστική σχέση».

 

 

Προηγ.

Νίκος Τράκας: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια… ξεκινάμε αντεπίθεση!»

Επόμ.

«Extra omnes»: Ανοίγει το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα – Το απόγευμα η πρώτη ψηφοφορία

Επόμ.
Βατικανό: Διακοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών κατά τη διάρκεια του κονκλαβίου για την εκλογή Πάπα

«Extra omnes»: Ανοίγει το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα – Το απόγευμα η πρώτη ψηφοφορία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • Doctor No.
    13:00 - 14:00

Ροή ειδήσεων

Με αστερίσκους η συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωάμυνα- Oι ελληνικές πρωτοβουλίες

Με αστερίσκους η συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωάμυνα- Oι ελληνικές πρωτοβουλίες

28/05/2025
Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Τι καλύπτουν τα voucher – Πώς θα κάνετε κράτηση

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Τι καλύπτουν τα voucher – Πώς θα κάνετε κράτηση

28/05/2025
Μενίδι: Μετέφεραν ναρκωτικά εμποτισμένα σε ρούχα από το Εκουαδόρ – Τέσσερις συλλήψεις

Μενίδι: Μετέφεραν ναρκωτικά εμποτισμένα σε ρούχα από το Εκουαδόρ – Τέσσερις συλλήψεις

28/05/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result