Missing alert εξέδωσαν για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας και οι γερμανικές Αρχές, καθώς οι πληροφορίες που αναφέρουν πως έχει ταξιδέψει ήδη στη Γερμανία εντείνονται.
Σύμφωνα πάντως με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία για την εξαφάνισή της, η ανήλικη είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό. Η εξαφάνιση της 16χρονης δηλώθηκε επίσημα στην Πάτρα στις 19:40 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Ωστόσο, όπως διαπιστώνεται από την έρευνα, εκείνη την ώρα η Λόρα είτε βρισκόταν ήδη εν πτήσει, είτε είχε προσγειωθεί σε γερμανικό έδαφος, καθώς η πτήση της είχε αναχωρήσει περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, όπως είχε σημειώσει η κα Δημογλίδου.
Η φωτογραφία του διαβατηρίου της μητέρας
Τη δυνατότητα να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος και να ταξιδέψει μόνη της, φέρεται να της είχε δώσει η φωτογραφία του διαβατηρίου της μητέρας της, λόγω της εκπληκτικής τους ομοιότητας.
Πριν φύγει από την Πάτρα η 16χρονη είχε φωτογραφίσει το διαβατήριο της μητέρας της.
Όπως προκύπτει από τις σχετικές έρευνες φέρεται να γνώριζε ότι στην ηλικία των 16 ετών, απαιτείται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ενός εκ των γονέων για αεροπορικό ταξίδι.
Η αγορά εισιτηρίου και διαδρομή προς το αεροδρόμιο
Προσπαθώντας να λύσουν το «κουβάρι» της εξαφάνισης, οι Αρχές προσπαθούν να «χαρτογραφήσουν» τη διαδρομή που ακολούθησε η Λόρα.
Το μεσημέρι της 8ης Ιανουαρίου η Λόρα βρέθηκε στην περιοχή της Ομόνοιας, μπήκες σε ταξιδιωτικό γραφείο και αγόρασε αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό τη Φρανκφούρτη. Αμέσως μετά επιβιβάστηκε σε ταξί με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».






