Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ στη Βορειοδυτική Αθήνα, χαιρετίζουμε τα δεκάδες σωματεία, συλλόγους και τους άλλους μαζικούς φορείς από το Ηράκλειο, τη Ν. Ιωνία, τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Μεταμόρφωση που με την μαζική τους αντιφασιστική διαδήλωση στο Ηράκλειο το Σάββατο 1η Νοέμβρη, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι φασίστες δεν έχουν θέση ούτε στις γειτονιές μας ούτε πουθενά.
Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας και γενικότερα του κράτους που, με προκλητική παρουσία κατασταλτικών δυνάμεων, επέτρεψαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης την ίδια μέρα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τους υποστηρικτές της. Η στάση αυτή επιβεβαιώνει την ανοχή και την κάλυψη τους αστικού κράτους στα φασιστικά μορφώματα σε μια περίοδο που επιδιώκουν να ξαναβγούν από τις τρύπες τους για να χύσουν το δηλητήριό τους και να χτυπήσουν το εργατικό – λαϊκό κίνημα που αντιστέκεται, αγωνίζεται, διεκδικεί.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής μας, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων, όλους τους μαζικούς συλλογικούς φορείς να δυναμώσουν τον αγώνα τους ώστε να υψωθεί ένα τείχος στους φασίστες, ώστε να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν στις γειτονιές μας. Καλούμε ειδικά τους εκπαιδευτικούς να πυκνώσουν τις ιστορικές πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν τις πιο νέες γενιές να μάθουν την ιστορική αλήθεια. Να δυναμώσει συνολικά ο αγώνας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση με τη στήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων του συστήματος.







