Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
  • Ταυτότητα
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Περιοδικό
  • Podcast
  • Web TV
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Περιοδικό
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

από Ελίζα Λιμοντζόγλου
Πριν 6 μήνες
σε Top News
Στην Αθήνα κατεβαίνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι – Συγκέντρωση το μεσημέρι έξω από το ΥπΑΑΤ

Σε νέα φάση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους με αποκλεισμούς κομβικών σημείων σε όλη τη χώρα προχωρούν οι αγρότες, ενώ 18 μπλόκα και αγροτικοί σύλλογοι ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα δεχθεί αγροτική αντιπροσωπεία μόνο εφόσον αυτή εκπροσωπεί το σύνολο του κλάδου και όχι μεμονωμένα μπλόκα.
Όπως επισημαίνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διατεθειμένος να δεχθεί αντιπροσωπεία αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα εκπροσωπεί το σύνολο του αγροτικού κόσμου και όχι μεμονωμένα μπλόκα. Προσθέτουν, ωστόσο, ότι όσοι το επιθυμούν μπορούν να συναντηθούν με τους υπουργούς Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Τσιάρας, οι οποίοι, όπως επισημαίνεται, έχουν πλήρη εικόνα τόσο των αιτημάτων όσο και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και λύσεων.
Επιστολές και συντονισμός μπλόκων

Εκπρόσωποι 14 μπλόκων που συναντήθηκαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη απέστειλαν επιστολή με αίτημα άμεσου διαλόγου με την κυβέρνηση, προκειμένου να συζητηθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα πέραν όσων ανακοινώθηκαν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από Θράκη, Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Πάτρα, με πρωτοβουλία του μπλόκου στα Πράσινα Φανάρια. Όπως αναφέρουν, έχουν ήδη ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένουν τον ορισμό συνάντησης.

Στα Μάλγαρα, οι αγρότες αποφάσισαν 48ωρο αποκλεισμό στα διόδια, και στις δύο κατευθύνσεις, από αύριο, Πέμπτη, στις 12:00 οι συμμετέχοντες στο αγροτικό μπλόκο που έχει στηθεί στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας. Πάντως, παρά τον αποκλεισμό, οι αγρότες δηλώνουν ανοιχτοί σε διάλογο και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα βιωσιμότητας του πρωτογενούς τομέα.

Στη Νίκαια Λάρισας, η γενική συνέλευση των αγροτών κατέληξε σε απόφαση για περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης τους. Για αύριο, Πέμπτη, στις 11:00, έχει προγραμματιστεί αποκλεισμός των σηράγγων στα Τέμπη, με συμμετοχή τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων. Προηγουμένως, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μπλόκο της Νίκαιας, απ’ όπου οι αγρότες θα κινηθούν συντεταγμένα προς το σημείο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ξεκαθάρισε ότι τα κυβερνητικά μέτρα «δεν καλύπτουν τις ανάγκες επιβίωσης των αγροτών», τονίζοντας ότι από την Πέμπτη ξεκινά νέα φάση κινητοποιήσεων στα Τέμπη.

Παράλληλα, στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση για γενικευμένους αποκλεισμούς εθνικών οδών, κομβικών σημείων και παρακαμπτήριων δρόμων, ενώ προγραμματίζεται νέα πανελλαδική σύσκεψη το Σαββατοκύριακο για επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Σε τετραήμερο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και όλων των παρακαμπτηρίων, αποφάσισαν σε συνέλευσή τους οι αγρότες στο μπλόκο του Κάστρου. Όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναμένεται να ξεκινήσει από τις 9:00 το πρωί.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η απόφαση των αγροτών στο μπλόκο της Θήβας, που θα παραμείνουν στο σημείο όπου έχουν στήσει το μπλόκο και θα προχωρήσουν σε κλείσιμο και των γύρω δρόμων, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Σε διήμερο αποκλεισμό της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας θα προχωρήσουν από αύριο στις 10:00 το πρωί οι αγρότες των μπλόκων Χαλκίδας, Κηρίνθου και Ιστιαίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων. Όπως επισημαίνεται, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα ξεκινήσει στις 10:00.

Τέλος, οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου αποφάσισαν 48ωρο αποκλεισμό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου. Παράλληλα, αναμένουν ενίσχυση μέχρι αύριο το μεσημέρι από συναδέλφους τους αγρότες από την Καρδίτσα, οι οποίοι αποφάσισαν να μετακινηθούν, από το μπλόκο που έχουν στήσει εκεί, προς τον Μπράλο, καθώς και από αγρότες της Αταλάντης και του Δομοκού. Στόχος τους είναι να κλείσουν όλους τους παραδρόμους.

Την ίδια ώρα, αγρότες από τα Τρίκαλα θα μετακινηθούν στη γέφυρα Μουργκάνι, που συνδέει τα Τρίκαλα με τα Γιάννενα.

48ωρο μπλάκ άουτ στην Ιόνια Οδό αποφάσισαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί θα κλείσουν στις 8 αύριο το πρωί και μέχρι την Παρασκευή το βράδυ τα διόδια Αγγελοκάστρου διαμηνύοντας ότι :”Δεν πρόκειται να φύγουμε από τα μπλόκα με ψίχουλα”.

Στον αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εγνατίας Οδού, έξω από τον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, αναμένεται να προχωρήσουν αύριο στις 11 το πρωί οι αγρότες του μπλόκου της Θεσπρωτίας.

Μετά από σύσκεψη που είχαν αργά το απόγευμα, αποφασίστηκε ο 48ωρος αποκλεισμός της Εγνατίας, υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, όπως αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση.

Μαζί με τους αγρότες στο μπλόκο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και ιχθυοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας.Την κινητοποίηση του 48ωρου αποκλεισμού στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και τα Σωματεία ταξί.

Σε 48ωρο αποκλεισμό στη Μπάρα Σιάτιστας, επί της Εγνατίας Οδού, προχωρούν από αύριο στις 11:00 το πρωί οι παραγωγοί της Δυτικής Μακεδονίας, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή γενική συνέλευση, ύστερα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στα Μάλγαρα. Παράλληλα, για αύριο αποφάσισαν και αποκλεισμό των παρακαμπτηρίων οδών από τις 12:00 έως τις 16:00.
Αντίστοιχα, σε 48ωρο αποκλεισμό από τις 10:00 το πρωί της ίδιας ημέρας προχωρούν οι παραγωγοί στο μπλόκο του κόμβου Φιλώτα, επίσης επί της Εγνατίας Οδού.

Στις 12 αύριο το μεσημέρι αναμένεται να γίνει συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στο μπλόκο Καλπακίου . Οι αγρότες έχουν αποφασίσει, να γίνει μηχανοκίνητη πορεία προς το Τελωνείο της Κακκαβιάς με σκοπό τον διήμερο αποκλεισμό του.

Σε 48ωρη κινητοποίηση προχωρούν από αύριο, Πέμπτη, και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, καθώς και στους Ευζώνους και τη Νίκη, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Στο μπλόκο του Προμαχώνα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα αποκλείουν από αύριο τις 12:00 το μεσημέρι έως το Σάββατο 10 Ιανουαρίου την είσοδο και την έξοδο φορτηγών παντός τύπου, ενώ για τις ώρες διέλευσης των ΙΧ επιβατικών οχημάτων θα λαμβάνονται αποφάσεις περιοδικά κατά τη διάρκεια του 48ωρου αποκλεισμού.

Στο Νευροκόπι Δράμας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα αποκλείουν τα φορτηγά και τα επαγγελματικά οχήματα από τις 8:00 αύριο έως τις 18:00 το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, ενώ τα Ι.Χ. επιβατικά και τα τουριστικά λεωφορεία θα εκτρέπονται στις παρακαμπτήριες οδούς. Το μπλόκο έχει στηθεί περίπου 500 μέτρα από το τελωνείο της Εξοχής.

Στο τελωνείο της Νίκης, η 48ωρη κινητοποίηση ξεκινά αύριο στις 11:00, με κλείσιμο εισόδου και εξόδου για όλα τα φορτηγά, τα Ι.Χ. επιβατικά οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία, ενώ η διέλευση θα επιτρέπεται περιοδικά, σύμφωνα με αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο.

Αντίστοιχα, στο τελωνείο των Ευζώνων η κινητοποίηση ξεκινά αύριο στις 11:00, με αποκλεισμό εισόδου και εξόδου για όλα τα οχήματα, επιτρέποντας διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Το μπλόκο ενισχύθηκε σήμερα με παραγωγούς από Αριδαία, Έδεσσα, Αλμωπία και Δερβένι.

Εν τω μεταξύ, σήμερα υπήρξε δεύτερη παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα ο οποίος με νεώτερη παραγγελία του προς τις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης εφαρμόζοντας κατά περίπτωση και την αυτόφωρη διαδικασία όταν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Επίσης, ζητεί την άμεση και πλήρη εφαρμογή του νόμου σε εκτέλεση και της προηγούμενης δίκης του παραγγελίας.

ΑΘΗΝΑ 984

Προηγ.

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Νέα πλατεία με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Επόμ.

Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών – Λειτουργούν κανονικά από αύριο

Επόμ.
Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών – Λειτουργούν κανονικά από αύριο

Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών – Λειτουργούν κανονικά από αύριο

Τώρα στον αέρα

  • Επικοινωνία Live
    08:00 - 10:00

Ροή ειδήσεων

Δίκη για Τέμπη: Συνεχίζεται με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων

Δίκη για Τέμπη: Συνεχίζεται με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων

13/07/2026
Τα «σημάδια» πρόωρων εκλογών και οι επίμονες αρνήσεις της κυβέρνησης

Τα «σημάδια» πρόωρων εκλογών και οι επίμονες αρνήσεις της κυβέρνησης

13/07/2026
Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις: Πώς υπολογίζονται οι τιμές – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις: Πώς υπολογίζονται οι τιμές – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

13/07/2026

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ”
Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρίνου Αντύπα, Ηράκλειο Αττικής ΤK 14121
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ
ΑΦΜ: 090084537
Αρ. Μητρώου Επιχειρήσεων ΟΤΑ: 64
ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλ.: 210 27 59 200-300 & 210 27 19 969
e-mail: info@94fm.gr
domain name: 94fm.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος: Πρόεδρος ΔΣ Φανή Βελλίδου
Διευθυντής ιστοσελίδας: Αναστάσιος Τατάρογλου
Διαχειριστής ιστοσελίδας: Γεώργιος Μισιάκας
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Τατάρογλου
Δικαιούχος Domain: ΔΕΡΗΑ
Διαχειριστής Domain: ΔΕΡΗΑ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Ταυτότητα
  • Διαύγεια
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Copyright © 2025 94fm.gr | All Rights Reserved.
Δημοτική Ραδιοφωνία Ηρακλείου Αττικής "Επικοινωνία 94fm"

logo-image

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Διαβάστε περισσότερα

Απόρριψη Ρυθμίσεις cookie
Αποδοχή όλων
Powered by WPLP Compliance Platform
Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιστότοπους για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική. Ο νόμος ορίζει ότι μπορούμε να αποθηκεύσουμε cookies στη συσκευή σας εάν είναι απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία αυτού του ιστότοπου. Για όλους τους άλλους τύπους cookies, χρειαζόμαστε την άδειά σας. Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί διαφορετικούς τύπους cookies. Ορισμένα cookies τοποθετούνται από υπηρεσίες τρίτων που εμφανίζονται στις σελίδες μας.
  • Απαραίτητη
    Always Active
    Τα απαραίτητα cookies βοηθούν να γίνει ένας ιστότοπος εύχρηστος, ενεργοποιώντας βασικές λειτουργίες όπως η πλοήγηση στη σελίδα και η πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές του ιστότοπου. Ο ιστότοπος δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.

  • Εμπορία
    Τα cookies μάρκετινγκ χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση επισκεπτών σε ιστότοπους. Σκοπός είναι να προβάλλονται διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τον μεμονωμένο χρήστη και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για εκδότες και διαφημιστές τρίτων.

  • αναλυτικά
    Τα cookie Analytics βοηθούν τους κατόχους ιστότοπων να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με ιστότοπους συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.

  • Προτίμηση
    Τα cookie προτιμήσεων επιτρέπουν σε έναν ιστότοπο να θυμάται πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο συμπεριφοράς ή εμφάνισης του ιστότοπου, όπως η γλώσσα που προτιμάτε ή η περιοχή στην οποία βρίσκεστε.

  • Αταξινόμητος
    Τα μη ταξινομημένα cookies είναι cookies που είμαστε στη διαδικασία ταξινόμησης, μαζί με τους παρόχους μεμονωμένων cookies.

Powered by WPLP Compliance Platform
Ρυθμίσεις cookie
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Περιοδικό
No Result
View All Result