Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026
  • Ταυτότητα
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Περιοδικό
  • Podcast
  • Web TV
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Περιοδικό
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

Λίβανος: Νέες ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό – Απειλές για πιο “σκληρά χτυπήματα”

από Άννα Μαχαίρα
Πριν 2 έτη
σε Top News
Λίβανος: Νέες ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό – Απειλές για πιο “σκληρά χτυπήματα”

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διεμήνυσαν χθες, Πέμπτη πως θα συνεχίσουν να καταφέρνουν “σκληρά πλήγματα” στη Χεζμπολάχ, έπειτα από τρεις ημέρες χερσαίων μαχών με τον ένοπλο βραχίονα του σιιτικού κινήματος στον νότιο Λίβανο, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 9 μέλη τους.

Χθες το βράδυ ανακοίνωσαν ότι “εξάλειψαν” ηγετικό στέλεχος του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, τον Ζάχι αμπντ αλ Ράζακ, σε βομβαρδισμό εναντίον του καταυλισμού προσφύγων της Τούλκαρεμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η επιδρομή αυτή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής. Πρόκειται για τον πλέον πολύνεκρο βομβαρδισμό στη Δυτική Όχθη από το 2000, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο

Ο Αλάα Σρότζι, παλαιστίνιος ακτιβιστής, ανέφερε πως ισραηλινό αεροσκάφος “έπληξε καφετέρια στο ισόγειο τριώροφου κτιρίου” και πρόσθεσε πως πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί, “παιδιά και νέοι”, μεταξύ άλλων, βρήκαν τραγικό θάνατο.

Στον Λίβανο, έπειτα από εκστρατεία μαζικών αεροπορικών βομβαρδισμών, η οποία σκότωσε αρκετά ανώτερα και κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ και στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, ο στρατός του Ισραήλ διεξάγει από τη Δευτέρα χερσαίες επιχειρήσεις σε τομείς του νότου, οχυρό του ισχυρού λιβανικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Οι IDF βομβάρδισαν νότια συνοικία της Βυρητού 11 συνεχόμενες φορές

Χθες, Πέμπτη αεροπορικές επιδρομές στοχοποίησαν ιδίως τη Βηρυτό και νότια προάστιά της, με μια να πλήττει το γενικό αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Κατά την ίδια πηγή, επλήγησαν στην πρωτεύουσα “15 τρομοκρατικοί στόχοι“, εγκαταστάσεις του σιιτικού κινήματος, ιδίως “κέντρα παραγωγής όπλων και αποθήκες όπλων”.

Πηγή του AFP στη Χεζμπολάχ ανέφερε χθες βράδυ πως εξαπολύθηκαν 11 αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού. Συνολικά, τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε 37 ανθρώπους σε 24 ώρες, ανακοίνωσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο της Χαμάς στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου 2023, το Ισραήλ ανακοίνωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου πως μεταφέρει το κέντρο βάρους των στρατιωτικών επιχειρήσεών του στο βόρειο μέτωπο, στα σύνορα με τον Λίβανο.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, εννοεί να πολεμήσει τη Χεζμπολάχ, σύμμαχο της Χαμάς, ως τη “νίκη”, ώστε να επιτραπεί η επιστροφή περίπου 60.000 κατοίκων παραμεθόριων κοινοτήτων, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τον σχεδόν έναν χρόνο εκτοξεύσεων ρουκετών από το κίνημα εναντίον του βόρειου Ισραήλ.

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί διεμήνυσε χθες πως τα “σκληρά πλήγματα που καταφέρνουμε στη Χεζμπολάχ”, στη Βηρυτό, στην κοιλάδα Μπεκάα, στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα του Λιβάνου “θα συνεχιστούν” και τόνισε πως οι δυνάμεις του δεν θα επιτρέψουν στην οργάνωση να “εγκατασταθεί” ξανά στον νότιο Λίβανο.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε άλλον έναν θάνατο στρατιώτη, αυξάνοντας σε 9 τον αριθμό των απωλειών που έχει παραδεχθεί αφότου άρχισε χερσαίες επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο λιβανικός στρατός γνωστοποίησε πως, για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο, ανταπέδωσε πυρά του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, μετά τον θάνατο δυο μελών του.

Δυνάμει της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που εγκρίθηκε ομόφωνα το 2006 κι αφορά τον τερματισμό του προηγούμενου πολέμου Ισραήλ – Χεζμπολάχ, ο στρατός του Λιβάνου είναι ανεπτυγμένος στο νότιο τμήμα της χώρας στο πλευρό κυανόκρανων των Ηνωμένων Εθνών.

Όμως η Χεζμπολάχ διατήρησε τη διακριτική παρουσία της στην περιοχή, όπου, σύμφωνα με αναλυτές, δημιούργησε μεγάλο δίκτυο υπόγειων σηράγγων.

Ο νέος πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ συνοδεύεται από κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία εκτόξευσε την Τρίτη πάνω από 200 πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, με τα δυο μέρη να ανταλλάσσουν κατόπιν απειλές, εντείνοντας την ανησυχία πως η Μέση Ανατολή οδηγείται σε γενικευμένη ανάφλεξη.

Η Τεχεράνη ανέφερε πως επρόκειτο περί αντιποίνων για τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, την 27η Σεπτεμβρίου, σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, και αυτή του Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χαμάς, που σκοτώθηκε σε επίθεση την 31η Ιουλίου στην ιρανική πρωτεύουσα αποδοθείσα στο Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε χθες, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, πως “μπορούμε να αποφύγουμε” το ξέσπασμα ολοκληρωτικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, όμως πρέπει να γίνουν πολλά για αυτό”.

Νωρίτερα, ο κ. Μπάιντεν δήλωσε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση Νετανιάχου για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, χώρας που συγκαταλέγεται στους δέκα μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον πλανήτη. Μετά τη δήλωση Μπάιντεν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές αυξήθηκαν αλματωδώς.

Η G7 εξέφρασε χθες τη βαθιά ανησυχία της για την επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Την τέταρτη ημέρα των χερσαίων επιχειρήσεων στον νότιο Λίβανο, που είναι κατ’ αυτόν “περιορισμένες”, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες πως 15 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα εναντίον κτηρίου του δήμου της Μπιν Τζμπάιλ, κοντά στα σύνορα, όπου ήταν “αποθηκευμένες ποσότητες όπλων”.

Παράλληλα, εξέδωσε νέα διαταγή να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι 25 χωριών του νοτίου Λιβάνου.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανέφερε πως απώθησε δυο εισβολές ισραηλινών στρατευμάτων, στη μια περίπτωση πυροδοτώντας εκρηκτικά. Ανέφερε επίσης πως εκτόξευσε χθες ρουκέτες εναντίον της Τιβεριάδας, πόλης του βόρειου Ισραήλ.

Πριν από τα ξημερώματα, αεροπορικός βομβαρδισμός έπληξε την καρδιά της Βηρυτού, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, σύμφωνα με υπηρεσία πρώτων βοηθειών συνδεόμενη με τη Χεζμπολά.

“Είμαστε άμαχοι. Βλέπετε μαχητές εδώ γύρω; Γιατί θέλουν να μας ρίξουν τις οροφές των σπιτιών μας πάνω μας;“, ξέσπασε ο Χασάν Αμάρ, 82 ετών, που ζούσε σε ακίνητο που βομβαρδίστηκε αφότου εγκατέλειψε το σπίτι του στον νότιο Λίβανο.

Το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως έγιναν βομβαρδισμό στον νότιο και στον ανατολικό Λίβανο, καθώς και σε κοινότητες που δεν θεωρούνται παραδοσιακά προπύργια της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με επίσημους αριθμούς, στον Λίβανο έχουν σκοτωθεί κάπου 2.000 άνθρωποι τον τελευταίο χρόνο. Οι χίλιοι και πλέον έχασαν τη ζωή τους αφότου άρχισαν οι μαζικοί ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί την 23η Σεπτεμβρίου.

Χθες, οι αρχές ανακοίνωσαν πως πάνω από 40 εργαζόμενοι υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και πυροσβέστες σκοτώθηκαν από τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως οι εσωτερικά εκτοπισμένοι και οι πρόσφυγες είναι πλέον κάπου 1,2 εκατ. άνθρωποι.

“Θέλουμε να μεταναστεύσουμε. Δεν έχει σημασία πού. Φοβόμαστε για τα παιδιά μας κι ο πόλεμος θα είναι μακρύς“, είπε η Φατίμα Σάλεχ, που έφυγε με τα τέσσερα παιδιά της από νότιο προάστιο της λιβανικής πρωτεύουσας.

Η ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο διεξάγεται ταυτόχρονα με τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακο που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές και έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ανθρωπιστική καταστροφή έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο πολέμου. Χθες τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε τομείς της μικρής παραθαλάσσιας περιοχής, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: news247.gr

Προηγ.

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Το Πάρκο Ασυρμάτου στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη – Μαμαλάκη

Επόμ.

ΠΑΣΟΚ: Στην τελική στροφή η εκστρατεία των υποψήφιων προέδρων – Δυο 24ωρα μέχρι τον πρώτο γύρο

Επόμ.
ΠΑΣΟΚ: Στην τελική στροφή η εκστρατεία των υποψήφιων προέδρων – Δυο  24ωρα μέχρι τον πρώτο γύρο

ΠΑΣΟΚ: Στην τελική στροφή η εκστρατεία των υποψήφιων προέδρων – Δυο 24ωρα μέχρι τον πρώτο γύρο

Τώρα στον αέρα

  • Επικοινωνία Live
    08:00 - 10:00

Ροή ειδήσεων

Κίνηση στους δρόμους: Στο “κόκκινο” ο Κηφισός, καθυστερήσεις στην Αττική οδό

Κίνηση στους δρόμους: Σημαντικές καθυστερήσεις σε Κηφισό, Αθηνών και κεντρικούς άξονες της Αττικής

20/04/2026
Μίνι «φθινόπωρο»: Υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα δούμε μπόρες και καταιγίδες

Μίνι «φθινόπωρο»: Υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα δούμε μπόρες και καταιγίδες

20/04/2026
Τραγική κατάληξη για τροχαίο στη λεωφόρο Κύμης – Νεκρός οδηγός μηχανής

Τραγική κατάληξη για τροχαίο στη λεωφόρο Κύμης – Νεκρός οδηγός μηχανής

19/04/2026

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ”
Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρίνου Αντύπα, Ηράκλειο Αττικής ΤK 14121
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ
ΑΦΜ: 090084537
Αρ. Μητρώου Επιχερήσεων ΟΤΑ: 64
ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλ.: 210 27 59 200-300 & 210 27 19 969
e-mail: info@94fm.gr
domain name: 94fm.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος: Πρόεδρος ΔΣ Φανή Βελλίδου
Διευθυντής ιστοσελίδας:Γεώργιος Μισιάκας
Διαχειριστής ιστοσελίδας: Γεώργιος Μισιάκας
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Τατάρογλου
Δικαιούχος Domain: ΔΕΡΗΑ
Διαχειριστής Domain: ΔΕΡΗΑ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Ταυτότητα
  • Διαύγεια
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Copyright © 2025 94fm.gr | All Rights Reserved.
Δημοτική Ραδιοφωνία Ηρακλείου Αττικής "Επικοινωνία 94fm"

logo-image

Σεβόμαστε το απόρρητό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Διαβάστε περισσότερα

Απόρριψη Ρυθμίσεις cookie
Αποδοχή όλων
Powered by WPLP Compliance Platform
Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιστότοπους για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική. Ο νόμος ορίζει ότι μπορούμε να αποθηκεύσουμε cookies στη συσκευή σας εάν είναι απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία αυτού του ιστότοπου. Για όλους τους άλλους τύπους cookies, χρειαζόμαστε την άδειά σας. Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί διαφορετικούς τύπους cookies. Ορισμένα cookies τοποθετούνται από υπηρεσίες τρίτων που εμφανίζονται στις σελίδες μας.
  • Απαραίτητη
    Always Active
    Τα απαραίτητα cookies βοηθούν να γίνει ένας ιστότοπος εύχρηστος, ενεργοποιώντας βασικές λειτουργίες όπως η πλοήγηση στη σελίδα και η πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές του ιστότοπου. Ο ιστότοπος δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.

  • Εμπορία
    Τα cookies μάρκετινγκ χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση επισκεπτών σε ιστότοπους. Σκοπός είναι να προβάλλονται διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τον μεμονωμένο χρήστη και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για εκδότες και διαφημιστές τρίτων.

  • αναλυτικά
    Τα cookie Analytics βοηθούν τους κατόχους ιστότοπων να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με ιστότοπους συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.

  • Προτίμηση
    Τα cookie προτιμήσεων επιτρέπουν σε έναν ιστότοπο να θυμάται πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο συμπεριφοράς ή εμφάνισης του ιστότοπου, όπως η γλώσσα που προτιμάτε ή η περιοχή στην οποία βρίσκεστε.

  • Αταξινόμητος
    Τα μη ταξινομημένα cookies είναι cookies που είμαστε στη διαδικασία ταξινόμησης, μαζί με τους παρόχους μεμονωμένων cookies.

Powered by WPLP Compliance Platform
Ρυθμίσεις cookie
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Περιοδικό
No Result
View All Result