Ενισχυμένη θα εμφανιστεί η παραδοσιακή οικογένεια στην Ελλάδα, τόσο μετά τη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια και την ισότητα στο γάμο όσο και με τις άλλες παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε δηλώσεις του στο OPEN.
Το γεγονός επίσης πως το νομοσχέδιο πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή και πως οι προωθούμενες διατάξεις εξασφάλισαν ευρύτατη στήριξη πέντε κοινοβουλευτικών ομάδων πιστώνεται ως μια μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη πάνω σε ένα θέμα το οποίο πριν από μερικά χρόνια αποτελούσε «ταμπού» για την ελληνική κοινωνία, τονίζει ο κ. Μαρινάκης.
«Ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο που δίνει δικαιώματα στους πολίτες. Αφορά την ισότητα στον πολιτικό γάμο και προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών. Θα ενισχυθεί η παραδοσιακή οικογένεια από όλες τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, αλλά και μετά από τη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους πολλών κομμάτων και αυτό είναι μια μεγάλη στιγμή για τη Δημοκρατία» επεσήμανε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η ΝΔ βγαίνει πιο ενωμένη
Την ίδια στιγμή όμως δεν περνά απαρατήρητο πως 51 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν είπαν «ναι» στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Εξέλιξη την οποία κλήθηκε να σχολιάσει ο κ. Μαρινάκης σημειώνοντας από την πλευρά του: «Ο αριθμός των διαφωνούντων δεν προκαλεί πρόβλημα. Η ΝΔ βγαίνει πιο ενωμένη από ποτέ. Θωρακίζει τον εσωκομματικό διάλογο και παράλληλα πρωταγωνιστεί σε μια δυνατή μεταρρύθμιση. Και παρά τις διάφορες απόψεις που ακούστηκαν δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση στην κυβέρνηση».
Αναφορικά με τα όσα ανέφερε ο κ. Σαμαράς στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως δεν θα κάνει κανένα σχόλιο πάνω στα όσα ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε το είχε προαναγγείλει. Δεν υπάρχει ψήφος με κομματική πειθαρχία σε ανθρώπινα δικαιώματα. Όλοι εκφράζουν την άποψη τους με την ψήφο τους».
Πάνω στο ίδιο θέμα πρόσθεσε: «Ο κ. Βορίδης είχε εκφράσει την άρνηση του ακόμα και πριν γίνει Υπουργός. Τελικά, προτίμησε την αποχή από την καταψήφιση».
πηγή: ethnos.gr