Τα ρέστα ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι θέματα όπως οι υποκλοπές και ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν απασχολούν την κοινωνία.
Κατηγόρησε δε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ανασύρει αφορμές διχασμού από το παρελθόν ενώ ο πόλεμος στο Ιράν απειλεί την οικονομία. “Σε μία εποχή που η παγκόσμια οικονομία κλονίζεται αδυνατούμε να διακρίνουμε τα μεγάλα και σοβαρά, από τα μικρότερα και λιγότερο σημαντικά”, σχολίασε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι οι υποκλοπές έχουν κριθεί σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Ενώ είπε ειρωνικά στο ΠΑΣΟΚ: “Λες και πρώτη φορά τα ανακαλύψατε αυτά τα ρουσφέτια. Ξεκίνησαν τα ρουσφέτια στην Ελλάδα πρώτη φορά το 2019. Ας γελάσω”. Συνέχισε δε απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη: “Πιστεύετε ότι στα τραπέζια το Πάσχα συζητούσε ο κόσμος για τα θέματα που συζητάμε σήμερα; Ο κόσμος συζητούσε ότι τα παιδιά τους είναι κολλημένα στα κινητά”. Και διαμαρτυρήθηκε γιατί το ΠΑΣΟΚ όπως είπε δεν βρήκε μία λέξη να πει για την απαγόρευση πρόσβασης των παιδιών κάτω των 16 ετών στα social media.Άφησε όμως βαριές αιχμές και κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. “Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι σεβαστή, αλλά τίποτε δε δικαιολογεί επιλεκτικές διαρροές στα ΜΜΕ, ούτε ελέγχους σε δόσεις, ούτε επιπόλαιες διαπιστώσεις που αμαυρώνουν πρόσωπα”, δήλωσε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης.
“Το μόνο που ζητώ από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι να προχωρήσει με ταχύτητα η εκκαθάριση των υποθέσεων. Να αποφανθεί ποιους και με τι κατηγορίες θα στείλει στο ακροατήριο. Εάν θα αρχειοθετήσει υποθέσεις και να δείξει με αυτό τον τρόπο έμπρακτα την ουδετερότητα της”, σημείωσε δε με νόημα.
“Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θάρρος όλοι ζήτησαν την άρση ασυλίας τους και χαιρετίζω αυτή πρωτοβουλία, για να αποδείξουν την αθωότητα τους”, είπε επίσης ο πρωθυπουργός.
Έστειλε και ένα καθησυχαστικό μήνυμα στη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα που “βράζει”, τονίζοντας ότι άρση ασυλίας δεν σημαίνει παραδοχή ενοχής, αλλά ότι “για τον βουλευτή είναι ο πιο γρήγορος δρόμος προς τη δικαίωση” και υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας.
Προανήγγειλε, δε, νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε οι διαδικασίες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα να επιταχύνονται. Διάταξη που σημείωσε ότι υπήρχε στον ΠΚ, αλλά την κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
πηγή: news247.gr






