Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν από σήμερα Τετάρτη 18/3 οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για την Πέμπτη 19 Μαρτίου, με τάση εργασίας στην Αττική 8:00 – 15:00 και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.
Γιατροί και νοσηλευτές ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.
Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ: «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και ανθρώπινα ωράρια».