Δευτέρα, 11 Αυγούστου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

«Θολό» τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης για εκλογή νέου προέδρου – Έκτακτο Συνέδριο στις αρχές Νοεμβρίου

από Άννα Μαχαίρα
Πριν 11 μήνες
σε Top News
«Θολό» τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης για εκλογή νέου προέδρου – Έκτακτο Συνέδριο στις αρχές Νοεμβρίου
Share on FacebookShare on Twitter

O κύβος ερρίφθη για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Πολιτική Γραμματεία τα μέλη κατέληξαν στη διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί την 1η Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, η Πολιτική Γραμματεία θα εισηγηθεί στην ΚΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Σεπτεμβρίου οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διεξαχθούν στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος γύρος την 1η Δεκεμβρίου. Επίσης, θα γίνει εισήγηση για έκτακτο συνέδριο 1 με 3 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας «η εισήγηση της ΠΓ προς την ΚΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Σεπτεμβρίου, είναι για Έκτακτο Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου 2024, με την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο στις 19-20 Οκτωβρίου, εκλογή νέου προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί 2ος γύρος την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τραπέζι της συζήτησης, αποκτούν οι όροι, οι κανόνες και οι συνθήκες που θα αφορούν στην εκλογική διαδικασία: το μέτρο για την εκλογή συνέδρων αλλά και από πόσες υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα συνοδεύεται η κάθε υποψηφιότητα.

Ο Παύλος Πολάκης έχει προαναγγείλει ότι θα είναι υποψήφιος, ο Νικόλας Φαραντούρης έχει πει ότι το σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά, η Ρένα Δούρου φέρεται να το σκέπτεται, πάρα πολύ πιθανή η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου. Επίσης ακούγεται ότι υπάρχουν πιέσεις από κάποια στελέχη και στην πλευρά της Όλγας Γεροβασίλη να είναι υποψήφια.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Εάν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, κάποιοι λένε ότι θα μπορούσε να σκεφτεί να κάνει νέο κόμμα ή αν θα επιλέξει να αποστασιοποιηθεί από τα πολιτικά δρώμενα. Αρκετοί πάντως λένε και κάποιοι από αυτούς έχουν συνομιλήσει στο παρελθόν μαζί του, ότι όσοι πιστεύουν ότι θα τα παρατήσει κάνουν λάθος.

Περιθώριο εκλογών ως Νοέμβριο ζήτησε νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης «για να επουλωθεί το τραύμα». «Θεωρώ ότι το τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί και να κλείσει γρήγορα με την έκφραση της γνώμης των μελών του και όλου του κόσμου που πιστεύω ότι θα συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Θεωρώ ότι το πρώτο καθήκον είναι να οργανώσουμε την πάλη για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, επισημαίνοντας ότι «το αργότερο που πρέπει να γίνουν οι εκλογές είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Δεν έχουμε περιθώριο να πάμε παραπέρα. Το παραπέρα σημαίνει κατάσταση παραλυτική».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκηςνα είναι εκ νέου υποψήφιος απάντησε: «Φυσικά και μπορεί να είναι. Αυτές οι ακρότητες που ακούγονται και οι οποίες κατά μεγάλο βαθμό είναι υποβολιμιαίες, δεν είναι η πραγματική κατάσταση. Φυσικά και μπορεί να είναι αν το θελήσει. Αλλά εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει δημοσκόπηση για να φτιάξει άλλο κόμμα. Ελπίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να μην έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, ωστόσο στελέχη προσκείμενα σε αυτόν ζητούν να στηθούν σύντομα οι εσωκομματικές κάλπες για νέο αρχηγό. «Θεωρώ ότι είναι θεμελιακό για την αριστερά να πιστεύουμε στην ισότητα των ανθρώπων, ο κ. Πολάκης έχει μια άλλη στάση», δήλωσε ενδεικτικά ο Πέτρος Παππάς.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη. Τέταρτη κατά σειρά, η Βούλα Κεχαγιά που παραιτήθηκε από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανάρτησή της στο Χ, ευχαρίστησε τον Στέφανο Κασσελάκη για την εμπιστοσύνη που της έδειξε, αλλά και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί της στο διάστημα των 6 μηνών που κατείχε τη θέση της εκπροσώπου. Όπως αναφέρει:   «Ευχαριστώ εκείνα τα στελέχη του κόμματος που με αντιμετώπισαν συντροφικά και εκείνους τους συνεργάτες που φρόντισαν για την άψογη συνεργασία μας. Κοιτάω μπροστά».

Μετά τον Μπάμπη Παπαδάκη, την Ευγενία Κουντούρη και την Βούλα Κεχαγιά σειρά πήρε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου, υπεύθυνου για τα περιφερειακά ΜΜΕ.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: ertnews.gr

Προηγ.

Κακοκαιρία Atena: «Πνίγηκαν» περιοχές στην Αττική, πού θα «χτυπήσει» σήμερα – Πότε υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα

Επόμ.

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία – Όλες οι αλλαγές της νέας σχολικής χρονιάς

Επόμ.
Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία – Όλες οι αλλαγές της νέας σχολικής χρονιάς

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Όλες οι αλλαγές της νέας σχολικής χρονιάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

no events found

Ροή ειδήσεων

Νέα Στύρα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο καπετάνιος που έριξε σε ξέρα το φέρι μποτ

Νέα Στύρα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο καπετάνιος που έριξε σε ξέρα το φέρι μποτ

08/08/2025
Φωτιά στην Κερατέα – Ήχησε το 112 για απομάκρυνση από Χάρβαλο και Δροσιά

Φωτιά στην Κερατέα – Ήχησε το 112 για απομάκρυνση από Χάρβαλο και Δροσιά

08/08/2025
Τη Δευτέρα η κηδεία της Λένας Σαμαρά

Τη Δευτέρα η κηδεία της Λένας Σαμαρά

08/08/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result