Λίγο μετά τις 10:30, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ και αυτή την ώρα παραλαμβάνει τους δύο τραυματίες του τραγικού τροχαίου.
Οι γιατροί του ΕΚΑΒ, εξέτασαν τους τραυματίες στο αεροδρόμιο όπου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα, προκειμένου να προχωρήσει η μεταφορά τους.
Ο τρίτος πολυτραυματίας χρειάστηκε να χειρουργηθεί γιατί οι γιατροί εντόπισαν σε εξετάσεις ότι υπήρχε ένα οίδημα, και όπως ενημερώνει το νοσοκομείο η επέμβαση πήγε καλά.
Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι η Ρουμανία είχε δώσει το «πράσινο φως» για την επιστροφή των τραυματιών από χθες Τετάρτη. Ωστόσο το ΕΚΑΒ, έκρινε ότι θα έπρεπε να περιμένουν μια ημέρα ακόμη, για την αποφυγή τυχόν επιπλοκών, κάτι που όντως έγινε.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις σορούς των επτά φιλάθλων του ΠΑΟΚ.
Με C-130 ο επαναπατρισμος των σορών
Με ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας θα επιστρέψουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι επτά σοροί των οπαδών του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στο φονικό τροχαίο. Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία ταυτοποίησης όλων των θυμάτων του θανατηφόρου τροχαίου.
Όπως έγινε γνωστό, οι σοροί των επτά, θα μεταφερθούν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Εκεί θα συγκεντρωθούν φίλοι και μέλη των συνδέσμων του ΠΑΟΚ, έπειτα από σχετικό κάλεσμα, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τους αδικοχαμένους οπαδούς και να τους τιμήσουν, σε μια φορτισμένη στιγμή για ολόκληρη την οικογένεια του συλλόγου.
πηγή: cnn.gr






